Zamknij

Aromaty Dalekiego Wschodu – kulinarna podróż w Ceglarnii w Jarosławkach

Redakcja/FB: Centrum Kultury Książ Wielkopolski 09:35, 02.12.2025 Aktualizacja: 09:37, 02.12.2025
Skomentuj

Spotkanie ze znawcą smaków

W środowe popołudnie, 26 listopada, kuchnia Ceglarnii w Jarosławkach zamieniła się w miejsce pachnące orientalnymi przyprawami i kulinarną kreatywnością. Centrum Kultury Książ Wielkopolski zaprosiło dorosłych mieszkańców na warsztaty poświęcone kuchni azjatyckiej. Spotkanie poprowadził Jacek Kujawiak — pasjonat i znawca smaków Dalekiego Wschodu.

Dwie wyraziste potrawy

Uczestnicy, spragnieni nowych doświadczeń kulinarnych, wspólnie przygotowywali dwa wyraziste dania: aromatyczny ramen w wersji nduja honey miso oraz słynne japońskie ciasteczka taiyaki. Pod okiem prowadzącego mieli okazję poznać nie tylko receptury, ale także techniki i składniki charakterystyczne dla azjatyckich kuchni.

Efekty ich pracy były nie tylko pyszne, ale i piękne — gotowe potrawy prezentowały się imponująco, co można zobaczyć na zdjęciach z wydarzenia. Warsztaty zakończyły się degustacją, rozmowami oraz planami na kolejne kulinarne spotkania.

To było popołudnie pełne smaków, inspiracji i dobrej energii, które udowodniło, że gotowanie może być prawdziwą podróżą bez ruszania się z miejsca.

Dołącz do nas na Facebooku!Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i fotorelacje. Jesteśmy tam, gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

[ZT]84993[/ZT]

[ZT]84969[/ZT]

 

(Redakcja/FB: Centrum Kultury Książ Wielkopolski)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarze (0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%