Dzięki pozyskanemu dofinansowaniu w kwocie 6 699,00 złotych panie z KGW zakupią w pełni wyposażoną mobilną kuchnię, przystosowaną do gotowania na świeżym powietrzu i spełniającą wszystkie normy sanitarne. Kuchnia będzie wykorzystywana podczas warsztatów kulinarnych i wydarzeń edukacyjnych. Uczestnicy będą mogli nauczyć się, jak w praktyce zarządzać żywnością we własnym gospodarstwie domowym, by ograniczyć jej marnowanie. Szczególny nacisk położony zostanie na wykorzystanie produktów, które najczęściej trafiają do kosza w gospodarstwach domowych.
Projekt realizowany jest w ramach regionalnego „Programu ograniczania marnotrawstwa i strat żywności w Wielkopolsce na lata 2021–2025”. Działania KGW z Wyrzeki doskonale wpisują się w ten cel – mają łączyć kulinarne tradycje z nowoczesnym podejściem do odpowiedzialnego gospodarowania jedzeniem.
Gratulujemy! Życzymy wielu smacznych sukcesów! 👩🍳👏
[ZT]81201[/ZT]
[ZT]81198[/ZT]
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz