Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności. Na powierzchni skorupek jaj wykrycie obecności bakterii Salmonella spp. Spożycie produktu zanieczyszczonego pałeczkami Salmonella, zwłaszcza bez odpowiedniej obróbki termicznej, wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego. Warto sprawdzić, czy w lodówce nie mamy tych jaj.
Szczegóły dotyczące produktów:
Nazwa produktu: 10 Świeżych jaj
Numer partii: A3PL08121309
Najlepiej spożyć przed: 15/02/2025
Kod kreskowy: 5 987463 142650
Producent: Zakład Pakowania Jaj, A.A. Kałużni Przyczyna Dolna 63B, 67-400 Wschowa
W dniu 28 stycznia br. przeprowadzono kontrolę w Zakładzie Pakowania Jaj A.A Kałużni, Przyczyna Dolna 63B, 67-400 Wschowa WNI 08125901. Ustalono, że jaja zebrane zostały z kurników A,B, F w ilości 90697 sztuk, Po otrzymaniu informacji zakazano wprowadzenia do obrotu jaj pochodzących ww. kurników do chwili otrzymania wyników badan laboratoryjnych.
Zalecenia dla konsumentów:
Nie należy spożywać produktu z partii objętej komunikatem. W przypadku wystąpienia objawów zatrucia pokarmowego po spożyciu wyżej wymienionego produktu, należy skontaktować się z lekarzem.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz