Autentyczna włoska kuchnia zagościła w Centrum Kultury. Podczas czwartkowych zajęć kulinarnych miłośnicy gotowania mieli okazję własnoręcznie stworzyć tradycyjną pinsę – rzymską specjalność, która coraz częściej podbija serca polskich smakoszy.
Uczestnicy warsztatów zorganizowanych 2 października wcielili się w rolę pizzaioli, samodzielnie przygotowując i dekorując włoski przysmak. Na stoły trafiły świeże składniki: aromatyczna rukola, chrupiąca szynka, delikatny ser, intensywny sos pomidorowy oraz soczyste pomidory. Każdy mógł stworzyć swoją autorską kompozycję smaków.
[FOTORELACJA]5581[/FOTORELACJA]
Po udekorowaniu pinsa trafiła do rozgrzanego pieca. Chwilę później uczestnicy degustowali efekty własnej pracy kulinarnej, delektując się aromatem świeżo upieczonego ciasta i smakując włoskiej tradycji wprost z centrum Polski.
[ZT]83429[/ZT]
[ZT]83424[/ZT]
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz